TYPISCHE HERFSTBLOEMEN

De dagen worden korter en dat betekent dat het de ideale periode is om het binnen weer wat gezelliger te maken. Kaarsjes aan, een kop warme thee en een prachtig boeket op tafel. In de webshop van Floral Boutique vind je prachtige zijden boeketten met typische herfstbloemen. In dit artikel lees je wat typische herfstbloemen zijn en waarom wij deze zo leuk vinden.

DAHLIA

Deze prachtige bloem is een feestje om naar te kijken. De bijzondere vormen en kleuren van de bloemblaadjes van de dahlia zorgen ervoor dat je je ogen er niet vanaf kunt houden. Wist je dat er wel 20.000 verschillende soorten dahlia’s bestaan? Van oorsprong komen de dahlia’s uit Mexico dat rond 1800 werd meegenomen van Amerika naar Europa. De dahlia staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’.

CALLICARPA

De callicarpa is een betoverende knalpaarse bes. Deze prachtige, vrolijke paarse bessen vallen op in ieder boeket. De bolletjes spatten figuurlijk van de kale takken en twijgen. Het lijkt wel herfstvuurwerk! De callicarpa komt oorspronkelijk uit Centraal- en West-China en komt voornamelijk voor in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Paarse bloemen staan symbool voor waardigheid, voorbereiding, ernst en rouw.

PHYSALIS

Als je aan herfst denkt, denk je aan pompoenen en lampionnen. Wij hebben de perfecte herfsttak voor je gevonden! De physalis heeft de bijnaam ‘de lampionplant’ en heeft de kleur van een pompoen. Er bestaat veel verwarring over de herkomst van de physalis. Is het Japan, China of toch Zuidoost-Europa? Het maakt niet uit; de tak met de lampionnetjes is bijzonder. De physalis staat symbool voor veiligheid, troost en bescherming, dit komt doordat het lampionnetje een omhulsel biedt voor het besje in de bloem.

Naast bovenstaande prachtige herfstbloemen is er nog zoveel meer keuze! Shop jouw Floral herfstboeket online of maak een afspraak en kom langs in onze boutique om de zijden herfstbloemen te bewonderen.

Liefs, Annelène & Roseline